Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 10 dkg mandulás keksz, 5 dkg mogyorós grillázs,4 fehér zselatin lap,20 dkg zsírós krémsajt,4 kanál mandula likőr, 2 kanál barna cukor, 10 dkg mogyoró,20 dkg nyers marcipán,10 dkg porcukor.

A vajat megolvasztjuk, a kekszet összemorzsoljuk és összegyúrjuk a vajjal és a grillázzsal. A masszát egy kerek tortaforma aljára belenyomkodjuk és eligazítjuk, majd betesszük a hűtőbe.

A zselatint beáztatjuk. A tejszínt felverjük, majd összekeverjük a krémsajttal. Hozzáadjuk a likőrt, a cukrot, és az összetört mogyorót. A zselatint is belekeverjük, majd az egészet a tortaformába simítjuk. Betesszük újabb három órára a hűtőbe a torát.


Közben a marcipánt a porcukorral összegyúrjuk, és két Folpack között akkorára nyújtjuk, hogy befedje a kerek tortaformát. A tortát kivesszük a hűtőből és befedjük a marcipánnal. A végén marcipán rózsákkal díszítjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!