2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kiskanál liszt vagy étkezési keményítő

 

A csillagtököt félbevágjuk. meghámozzuk, kimagozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (A csillagtök alakja miatt félkör alakú szeleteket kapunk. A hagymát meg a zöldpaprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával megszórjuk, a paradicsomot beledaraboljuk. (Aki szereti a csípőset, erős paprikát is főzhet bele.)


Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve addig sütjük, amíg a paradicsom szét nem fő. ezután a csillagtök-szeleteket belefektetjük, 2-3 evőkanál vizet öntünk alájuk, és lefedve addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem puhulnak. Kevergetni nem szabad, csak a lábast rázogatni. Végül a tejfölben simára kevert liszttel vagy étkezési keményítővel behabarjuk, és még egyszer felforralva, puha kenyérrel kínáljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Címkék: csillagtök, paprikás, tejföl


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!