Spenótos lasagne sajtmártással.

Finom és még egészséges is ez a lasagne recept, amely pillanatok alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

25 dkg lasagne tészta, 1 kg spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 kanál margarin, 20 dkg tejszínes krémsajt, 2,5 dl tejföl, só, bors, reszelt szerecsendió, 15 dkg parmezán sajt.

Egy serpenyőben hevítsük fel a margarint és dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát, a fokhagymát és a spenótot. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk.

A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel elkeverjük és állandó keverés mellett kis lángon felolvasztjuk, majd szintén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Egy kizsírozott formába vagy tepsibe felváltva rakjuk le a spenótos mártást, a tészta lapokat, a sajtmártást és ezt addig rétegezzük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A végén szórjuk meg reszelt parmezán sajttal és előmelegített sütőbe tova 45 perc alatt készre sütjük.


Bolognai lasagne

Valódi olaszos paradicsomos lasagne recept, ahogy Itáliában készítik.

Hozzávalók:

40 dkg darált marhahús, 40 dkg sűrített paradicsom, 2 közepes vöröshagyma, 10 dkg szalonna, bors, só, oregánó, 5 kanál cukor, 3 kanál olaj, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 50 dkg lasagne tészta, fél liter besamell mártás.

A tésztalapokat bő forrásban levő vízben kifőzzük és félre tesszük.

A szalonnát felkockázzuk, és olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, megpirítjuk, majd beletesszük a darált marhahúst is. Amikor a hús már kezd fehéredni, hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, sót és borsot, és az oregánót. Jól összeforraljuk és hagyjuk pihenni.

Közben egy tepsit kivajazunk, lerakunk, egy réteg tésztát erre jöhet egy réteg paradicsomos mártás, majd egy újabb réteg tészta és egy újabb réteg mártás, a végén besamell mártással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Forró sütőben szép aranysárgára pirítjuk.

Csokoládés lasagne tészta.

Nem mindennapi étel, de a gyerekek imádni fogják,és bármilyen töltelékkel gazdagítható.

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg mascarpone, 4 dkg porcukor, só, 4 dkg vaj, 3 kanál cukor, 8 dkg kakaó.

A lisztből a tojásokkal, a cukorral, kakaóval a mascarponéval egy tésztát gyúrunk, pihentetjük, majd két lappá nyújtjuk. A lapokat felvágjuk 10*10 cm.-es kockákra majd ízlés szerint tölthetjük meg. A végén sós vajas forró vízben kifőzzük, és leszűrjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!