"Az enyhe tengerillat teljesen normális, de a friss tengeri finomságoknak általában nincs erős halszaguk - nyilatkozta Kantha Shelke, az Élelmiszeripari Technológiai Intézet munkatársa - A friss, hámozott rákfélék (garnéla, homár) és héj nélküli puhatestűek (kagyló, osztriga) legyenek egészséges színűek és nedvesek. Ne vásároljunk nyálkás és száraz tengeri finomságokat."

A friss halnak a szeme tiszta, jól kivehető nem homályos és száraz. Az egészséges hal kopoltyúja élénkpiros, világos és semmiképpen sem nyálkás. A hal teste legyen nedves és ruganyos, akkor biztosak lehetünk benne, hogy friss.


"A friss rákfélék farka mindig világos színű, elszíneződéstől mentes. Puhatestűeket lehetőleg élve vásároljunk, és mindaddig tartsuk őket héjukban, amíg el nem készítjük." Lehetőleg a frissen vásárolt tenger gyümölcseit még aznap készítsük és fogyasszuk el, de ha ez nem lehetséges, fontos a megfelelő tárolás:

  • a rákféléket jól záródó műanyag tasakokban tároljuk a mélyhűtőben, így 3-4 napig is elállnak
  • ha a halat vízzel együtt fagyasztjuk le, akkor -17 fok környékén akár 4-6 hónapig is eláll
  • a puhatestűeket ne fagyasszuk, hanem élve tároljuk 1-3 Celsius fokon
  • a meghámozott puhatestűeket 10 napig tárolhatjuk jégen a mélyhűtőben

  • Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

    Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

    A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!