Ekkor ujjpróbát veszünk úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálról a masszából, ha kb. 2-3 cm hosszú nyúlós szálak képződnek megnyitott ujjaink között, akkor kész. Vagy egy tiszta drót végéből karikát formálunk, belemártjuk a masszába, kivéve belefújunk. Ha hólyagocskák repülnek belőle, akkor is kész. Ezután beleöntjük az ízesítőt.


Levesszük a tűzről, addig keverjük, amíg puha tészta keménységűre válik, de még önthető. Vízzel leöblített tálba, vagy tepsibe öntjük. Nem hagyjuk egészen kihűlni, felvágjuk kockára és csomagolhatjuk.

Ízesítők:

1/2 kg cukorhoz 2-3 evőkanál rum.

1/2 kg cukorhoz víz helyett 2 dl feketekávé, ezzel kell főzni

1/2 kg cukorhoz egy citrom leve, annyival kevesebb víz

1/2 kg cukorhoz 3-4 dkg puhított csokoládé vagy 1-2 dkg kakaó

1/2 kg cukorhoz 10 dkg dió vagy mogyoró finomra darálva.

Likőreszenciával és befőttlével is lehet ízesíteni.

Finomíthatjuk 2-3 dkg vajjal is, akkor gyúrható lesz, és szépen lehet formálni.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!