Hozzávalók:

26 dkg cukor, 4 tojás, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl langyos víz, 26 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 3 kanál kakaó.

A krémhez: 15 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás 1cs. csokoládés pudingpor.

A csokoládémázhoz: 20 dkg cukor, 3 kanál kakaó,1 kanál vaj, forró víz.

A cukrot keverjük ki a tojásokkal habosra, majd apránként keverjük hozzá az étolajat, és a langyos vizet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral lekevert lisztet és a végén a tojásfehérje felvert kemény habját. Jól kikeverjük, majd két részre osztjuk a masszát.

Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, így lesz egy barna és egy sárga tésztánk. A masszát egy kilisztezett és kivajazott őzgerincformába öntjük, és mérsékelt lángol, megsütjük.


Közben elkészítjük a krémet!

A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingokat elkészítjük és hagyjuk kihálni. Ha kihűlt keverjük hozzá a vajhoz. A kisült tésztát kivesszük a formából és felszeleteljük, majd egymás mellé visszatesszük a formába úgy, hogy egy sárga és egy barna tészta legyen.

A tésztalapok között jó vastagon megtöltjük krémmel, és a végén leöntjük a csoki mázzal. Tálalás előtt tegyük be egy időre a hűtőbe, hogy a tészta felszívja a krémet.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!