Hozzávalók: 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg lebbencstészta, 1 fej vöröshagyma,30 dkg burgonya, 4 db zöldpaprika, 1 paradicsom, pirospaprika, só, bors.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben forró olajon kisütjük.
Ha megpirult hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és ezt is átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel. Ezután hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal és felöntjük vízzel, vagy húsleves lével.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és összefőzzük. A végén a lebbencstésztát a szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk és hozzáadjuk ezt is a leveshez. Amikor minden megfőtt forrón tálaljuk a levest.
Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!