1 evőkanál olívaolaj, 2 dkg élesztő, 2-2,5 dl víz, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál levendulavirág és rozmaring levél.

A hozzávalókat tegyük bele a dagasztógépbe, majd állítsuk be a gépet 15-20 perces dagasztásra. Ezután letakarva kelesszük meg a cipót, majd finoman gyúrjuk át, és formázzuk meg. Vízzel kenjük meg és a tetejét egy éles késsel vagdossuk be keresztirányba.

Végül előmelegített sütőbe 180 fokon, kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. A különleges ízű zamatos cipót a kihűlés után vékonyan felszeleteljük, és puha vajjal megkenve kínáljuk.

Kínálhatunk mellé levendulás vajat, ehhez a puha vajat kevés levendula virággal ízesítünk, de nyáron adhatunk hozzá friss epret, vagy szedret is.

Cikkünk megírásában Halmos Monika: "Levendula szívvel, lélekkel" című könyve nyújtott segítséget. A könyv  itt megvásárolható >>>>>>

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!