A dézsás növények közül az egyik leglátványosabb az agavé americana, amely kékeszöld lándzsás tüskés szél leveleivel szinte uralja a kertet.

Sajnos a virágzási időszakot itthon csak a szerencsésebbek láthatják, hiszen eredeti élőhelyén Mexikóban és a Földközi Tenger vidékén is csak 10-15 évente egyszer virágzik a növény.A hosszú száron nyíli virágok sárga színűek, ám az anyanövény a virágzás után elpusztul.

Mivel az agávé a pozsgás növények közé tartozik, képes a leveleiben hosszú ideig tárolni a nedvességet, így csak ritkán igényli az öntözést, és nagyon jól viseli a tűző napos kerteket, és a nyári hősléget.

Nyáron, ha túl csapadékos az időjárás, védjük a növényt a sok csapadéktól, mert könnyen kirohad a gyökere.

A kisebb növényeket télen vigyük védett szálláshelyre, ahol 5 -10 C fokon kell átteleltetni, az idősebb növények köré pedig érdemes egy fából készül kalodát építeni, és a növényt szalmával jó alaposan kibélelni, hogy ne fagyjon ki télen.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!