Régóta termesztett és kedvelt kerti egynyári dísznövény, szinte minden kertben és közparkokban is gyakran találkozunk vele, és az egyik legkedveltebb egynyári dísznövény.  Magassága 20-25 cm így ideális dísznövény lehet virágágyásba, balkonládába, vagy nagyon cserépbe. Bár egynyári dísznövény, télen, ha enyhe az idő áttelel így jövő tavasszal az elfagyott növény újra kihajt.


Mivel a színe is feltűnő nagyon szépen kombinálható más színes növényekkel, pl. piros paprikavirággal, vagy bársonyvirággal. Kertünkbe ültethetjük magról, amelyeket már februárban elvethetünk védett helyre cserépbe vagy ládába, de májusban mára kész kifejlett palántákat is kiültethetjük a kertbe. A töveket 20*20 cm sor és tőtávolságra ültessük egymástól, mert hamar bokrosodik így idővel elnyomják egymást.


Ültethetjük napos helyre, de a szárazságot is jól bírja. Ideális növény lehet temetőkbe, közparkokba, vagy erkélyre, kertbe.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!