- állítja Anke Herrmann egy a hagyományos gyógyászatot támogató német egyesület természetgyógyásza.

 

A levendula olyan gyógynövény, amely közismerten nyugtató hatású, ugyanakkor bágyasztó, görcsoldó, fájdalomcsillapító és enyhítő hatású egyaránt. A levendula virágából készített teával enyhíthetünk a gyomor, a bél, a kimerültség és a puffadásos panaszokon, valamint csillapítja a hányingert és a hasmenéses panaszokat.

Könnyed stressz-oldó olaj formájában egy illatmécsesben a levendula rendkívül nyugtatóan és pihentetően hat. Ha a fürdés során a kád vízbe levendulavirágokat szórunk, akkor az is ellazítja az ember idegeit, de a keringési zavarokra is jótékony hatással van.



Egy levendulafürdő elkészítéséhez 50-60 gramm levendulavirágra van szükség, amit egy liter, forrásban lévő vízzel kell leforrázni.

Tíz perc múlva a kiázott virágokat ki kell merni, majd a főzetet a fürdővízhez önteni. Más változatban is elkészíthető a levendulás fürdő: pár csepp levendula olajat egy csésze tejben, vagy két-három evőkanál mézben elkeverni, és ezt a keveréket hozzáadni a fürdővízhez.

További cikkek:

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!