Sok kertben látni rózsát, ám a legtöbb bokron alig található pár virág. Ha megnézünk egy kertészeti magazint, azt látjuk, hogy a rózsabokrok ontják a sok szép virágot. Mi lehet a titok, miért van az egyik bokron 2-3 virág, míg máshol 30-40 virág található a növényeken?

A titkok a tápanyagban van.

A rózsák csak akkor tudnak sok szép virágot hozni, ha elég tápanyag van a földben. Egy rózsa kertész véleménye szerint, a rózsának több tápanyagra van szüksége a virágzáshoz, mint a zöldségeknek!

Rózsa trágyázása és tápoldatozása:

Tehát aki sajnálja a rózsától a tápanyagot, ne is várja el a gazdag virágzást.

Ma már számtalan rózsatáp és műtrágya van forgalomba, akár granulátum formájában, amit csak ki kell szórni a talajra, vagy beásni a rózsa mellé, és ott hasznosulnak a rózsa számára, de választhatunk folyékony tápoldatot is, amelyet az öntöző vízhez kell adagolni. A műtrágyák közötti különbség a lebomlásukban rejlik, vannak olyan műtrágyák, amelyek lassan bomlanak le, ezeket kora tavasszal érdemes beásni a talajba, így nyár elejére biztosítják a növények számára a tápanyagokat, és vannak, amelyek azonnal felszívódnak, ezt vízben kell feloldani.

A legjobb megoldás, ha a szerves és műtrágyát kombinálva alkalmazzuk, így biztos, hogy kellő tápanyag jut majd a rózsáknak.

Fontos!

Ahhoz, hogy a rózsa nyáron csúcs formában legyen, már márciusban meg kell kapnia a szükséges tápanyagot. A következő adagot pedig júniusban, amikor az első virágzási hullám már lement.

Ha marhatrágyát adunk a rózsáknak, azt is csak tavasszal érdemes, vagy nyár elején, júliustól már semmilyen tápot ne adjunk a rózsáknak, mert így a hajtások nem tudnak a tél beálltáig megerősödni. De ezen kívül adhatunk különböző talajjavítókat, komposztot, vagy meszet. Ha nem tudjuk melyik műtrágyát érdemes megvásárolni a rózsa számára, kérjünk segítséget egy szaküzletben, hiszen évről évre egyre több új termék érkezik be, így a választék is bővül.

Fontos, hogy a rózsa körül a talajt tartsuk mindig gyommentesen, az elnyílt virágokat vágjuk le rendszeresen, és tartós meleg és szárazság esetén locsoljuk meg a töveket.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!