Hóvirág szaporítása kiskertben

Mivel a hóvirág sarjhagymákat növeszt, így évről évre egyre nagyobb állomány lesz kertünkben ebből a hófehér, tavaszi szépségből.

Egy ásó segítségével óvatosan emeljünk ki egy tövet a földből, úgy, hogy lehetőleg a sarjhagymák ne sérüljenek meg. Ezután kézzel válasszuk szét a töveket, de érdemes egyszerre öt –tíz hagymát összefogni és együtt elültetni a kert másik részébe.

A töveket érdemes azonnal elültetni, olyan mélyre, ahogy azelőtt álltak. Gondosan takarjuk be földdel a töveket, majd öntözzük meg a földet a növények körül. Nem szükséges a talajt sem trágyázni, sem tápoldatozni, mert a hóvirágnál a hagyma tárol elég tápanyagot a növény számára.


Ha szerencsénk van, már jövőre virágzik az átültetett hóvirág. Ezt a műveletet érdemes két-háromévente egyszer megismételni.

Amennyiben még nincs a kertünkben hóvirág, és csak most szeretnénk telepíteni, várnunk kell őszig, szeptember végén érdemes a hagymákat elültetni kertünkbe.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!