Első ránézésre össze is keverhetjük a gyöngyvirággal nyáron a salamonpecsét virágot, hiszen apró fehér fürtös virágai és zöld levei hasonlítanak rá.

Hazánkban, több erdőben és tölgyesben megtaláljuk vadon is, de kertünkbe ültetve tavasztól késő őszig gyönyörködhetünk benne.


Már tavasszal üde színfoltot alkotnak a nagy tojásdad alakú levelek, amelyek közül nyáron nyílnak a hófehér fürtös virágok, amelyek hasonlítanak a gyöngyvirágra, de sokkal nagyobbak, mivel egy családba tartoznak így közeli rokonok. A virágzás végén jelennek meg a hamvas kék színű bogyók, amelyek szintén feltűnő színfoltot alkotnak kertünkben.


Magassága és szélessége is elérheti akár az 1 métert így ne lepődjünk meg, ha idővel egyre nagyobb területet hódít meg kertünkben.


A kert árnyékos szél védett területére ültessük, szaporítása akár csak a gyöngyvirágnál tőosztással vagy gyöktörzsről történik, amelyre az ősz a legmegfelelőbb időpont.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!