Búzavirágból választhatunk egyszínű kéket, vagy a vegyes színkeveréket, amely a nagymama kertjének sokszínű vidéki hangulatát adja vissza számunkra.

 

Egynyári virágágyásokba nagyon szép színfolt, de emellett vágott virágnak is kitűnő és feltűnő színe miatt a méhek is gyakrabban látogatják majd kertünket.

Talán sokan emlékeznek még a vidéken élő nagymama kertjére, amely tele volt búzavirággal, vagy egy utazás során a színes nyári mezők mentén nyíló kékségre.


Mivel egy alacsony növésű virágról van szó, akár egy nagyobb méretű dézsába vagy cserépbe is ültethetjük, más mezei virággal együtt. Remek párost alkotnak a pipaccsal, vagy a kék búzavirág mellé ültessünk narancssárga büdöskét, körömvirágot. A színkeverék mellé telepítsünk egynyári törpe szegfűt, lobéliát, vagy paprikavirágot.

Búzavirágot legegyszerűbb magról lehet szaporítani, egy- két tasak magból 10-20 tő búzavirág kapunk. Áprilisban készítsük, el az ágyásokat ahová szeretnénk a magokat vetni, ám még a vetés előtt érdemes a talajt komposzttal feljavítani, hogy legyen elég tápanyag a növény számára a nyár végéig a virágzáshoz. A magokat nem sorban, hanem szétszórva juttassuk ki, így igazi vadvirágos kertet hozhatunk létre. Ezután óvatosan öntözzük be a talajt, így a víz bemossa a magokat a föld felső rétegébe.

Ha egy helyen túl sok mag kelt ki egyszerre, csak szedjük ki a felesleges palántákat és telepítsük át őket a kert egy másik részébe. Ezután nincs más dolgunk, mint száraz időben locsolni a növényt, és rendszeresen gyomlálni a talaj körülötte. A búzavirág igazi nyári növény, imádja a napfényt és a meleget, de a reggeli és esti órákban a félárnyékot is jól viseli. Ha rendezett kertre vágyunk a magokat először cserépbe vagy vetőtálcára vessük el, majd április végén a kifejlett palántákat ültessük ki a kertbe, szimmetrikusan elrendezve.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!