Ha szép és rendezett kertre vágyunk nem elég a növények magasságát és habitusát figyelmébe venni, de a színeket sem árt áttekinteni, hiszen a szép harmonizáló színek még rendezettebbé varázsolják kertünket.

Piros színű egynyáriak:

Begónia:

Gyönyörű tégla piros színével a kert meghatározó egyénisége lesz. Magassága 20-30 cm, napos, de félárnyékos helyre is ültethető. Kertbe, erkélyre, balkonládába vagy nagyobb cserépbe is szépen mutat. Csoportosan kiültetve a legszebb. Nyáron öntözzük bőven, és hetente egyszer adjunk neki tápoldatos vizet.

Paprikavirág:

Az egyik legkedveltebb egynyári virág, amely élénkpiros színével virít kertünkben. Magassága elérheti a 40 cm is, magvetéssel vagy palántaültetéssel is telepíthetjük kertünkbe. Szintén alkalmas balkonládába, erkélyre vagy kertbe szegélynövénynek is alkalmas. Nyáron gondoskodjunk a folyamatos víz és tápanyag ellátásról, mert egy kiszáradás végzetes lehet számára. Csoportosan ültetve a legszebb.

Kakastaréj

Különleges formájú egynyári virág, amelynek törpe vagy magas növésű változata is kedvelt. Két fajtája közül választhatunk a tollas celózia, vagy a tarajos celózia. A tollas fajta kisebb nö9vekedésű 40-50 cm magasra nő, élénk bíborpiros színével díszít, levelei bordó színűek, így még feltűnőbb jelenség lehet.


A taréjos különleges kakastaréjra emlékeztető virágával tűnik ki a többi virág közül, magassága elérheti az 1 métert is. Akár magvetéssel akár palánták által ültethetjük kertünkbe.

Egynyári szegfű:

A szegfű manapság kissé mellőzött növény lett a kertekben, pedig színe és nyári illata miatt is érdemes ültetni. Magassága a 20cm egészen 40-50 cm is terjedhet. Csoportosan ültetve a legszebb, de a nagyobb példányokat már önmagában is ültethetjük. Magról vagy szintén palántáról is telepíthetjük.

A piros színű virágok mellé ültethetünk sárga, vagy fehér színű egynyári növényeket.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!