Gondozása egyszerű, nem igényel túl sok törődést, csupán vízre és némi tápanyag utánpótlásra van szüksége.

Ahhoz hogy a cserjés margitvirág a nyáron folyamatosan virágozzon, ne feledjük el leszedni az elnyílt virágokat, hiszen ezek csak elvonják a növénytől a tápanyagot.

A növény mindössze 30-40 cm magasra nő meg, így a kisebb méretű erkélyen sem foglal el túl sok helyet, és a fehér, sárga illetve rózsaszín virágok, júniustól egészen szeptemberig folyamatosan nyílnak.

Az ügyesebb kertészek, télen egy hűvös és világos helyen még át is tudják teleltetni a növényt, de ha ezzel nem szeretnénk foglalkozni, vásároljunk minden tavasszal új töveket.

A cserjés margitvirágot, napos, meleg vagy félárnyékos kertbe, illetve erkélyre ültessük, és bár közepes vízigényű növényről van szó, nyáron a nagy melegben érdemes naponta meglocsolni a földjét, és hetente egyszer adjunk az öntözővízhez egy kupak virágzó növényekhez való tápoldatot is.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!