A legtöbb hazai kertészet március közepétől már javában árulja a 6-os, és 10 –es csomagban árult egynyári és évelő palántákat, amelyek megkönnyítik a kertész munkáját, és áruk is igen kedvező.

A legtöbbet eladott egynyári növény hazánkban a következő fajtákból tevődik össze: Muskátli, petúnia, bársonyvirág, begónia, és pistike. De ma már egyre több kertészetben megvásárolhatjuk hasonló kiszerelésben az évelő, a sziklakerti és a fűszernövényeket is,

Mivel itt nem egy, hanem rögtön 6 vagy 10 palántát kell megvásárolni, gyakran nehéz a választás, melyiket is vásároljuk meg. Ha egyszínű virágot hozó növényt választunk, nem hibázhatunk, hiszen mind a szín, mind a fajta adott.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!

Az egynyáriak közül is kedvünkre válogathatunk, hiszen gyakran a muskátlinak, vagy a begóniának hasonló a környezeti igénye is, így akár egymás mellé is ültethetjük ezeket a kedvenceket.

Ám ha vegyes összeállítást, vagy évelő és egynyári növényeket is vásárolunk, nem árt, ha a növények környezeti igényeit is összehangoljuk. A növény kombinációkat úgy állítsuk össze, hogy azok igényei passzoljanak kertünk környezeti adottságához, így ha kertünkben sok a napos meleg kert rész, inkább álló és ne futó muskátlit válasszunk.

Sok kertészet ma már vegyes összeállításban is kínál 10-es csomagokat, méghozzá úgy hogy az adott növények környezeti igényük alapján lett összeválogatva.

Így választhatunk balkonládába való összeállítást, de napos, vagy árnyékos kertrészbe való növényeket is megvehetünk egyetlen csomagban.

A pár éve nálunk is kapható sziklakerti összeállítás nagy sikert arat a kertbarátoknál, hiszen így változatos és különleges növényeket ültethetünk a sziklakertbe, vagy a kert napos részébe.

Érdemes tavasszal ellátogatni, több hazai kertészetbe, és megnézni, hol milyen 6—os, illetve 10 –es csomagban kínálnak növénycsoportokat. Szerencsére a növény választék évről évre egyre gazdagabb a hazai kertészetekben, így ma már saláta, zöldségnövény összeállítást is vásárolhatunk ebben a gazdaságos kiszerelésben.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!