A csüngő koronájú díszcseresznye 3- 5 méter magasra megnövő lassan növekvő fa, amely kis kertekbe is ideális lehet mérete miatt.

Apró kis rózsaszín virágai nagy tömegben nyílnak a csüngő vesszők és ágak tövénél kora tavasszal.

A prunus subhirtella ’pendula’ szintén egy csüngő cseresznyefajta, de ez akár 6 méter magasra is megnőhet és az ágrendszer szélessége elérheti akár az 5-6 métert is, így ezt csak nagyobb kertbe ültessük. A p.subhirtella másik fajtája a „Autumnalis” amely 5-7 méter magasra is megnőhet, fehér félig telt virágaival, amelyek ráadásul még mandula illatúak is, a kert fő látványosság lehet.

A csüngő koronájú díszcseresznyék metszést nem igényelnek, kedvelik a napos kerteket, félárnyékos részén nem fognak szépen virágozni.

A P. serrulata Kiku fajtát akár nagyméretű dézsába is ültethetjük, mivel lassú növekedésű fajtáról van szó, évekig maradhat a dézsában, ebben az esetben a magassága mindössze 1,5-2 méter, így erkélyre, teraszra is tehetjük.

A csüngő koronájú cseresznyét tápdús kötött talajba érdemes ültetni, minél naposabb helyre, mert csak így fog gazdagon virágozni.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!