Ma már számtalan növényfajta vár minket a kertészetekben, amelyek színes lombjukkal és gyönyörű levélzetükkel kiemelkedő díszítő értéket hordoznak majd kertünkben.

A sövénynövényeknek viszont ennél többet is kell tudnia, hiszen fő feladatuk a térelválasztás, vagy épp a térelhatárolás a kíváncsiskodó tekintetek elől, de fontos hogy emellett még szép és esztétikus is legyen a sövényfal.

Íme, néhány növény, amelyek alkalmasak sövény kialakításához.

Lombhullató növények, amelyeknek a termése is hasznosítható:

Cornus malus (húsos som),crategus monogyna( galagonya) corylus avellana (mogyoró) ficus carica (füge) hippphae rhamnoides (homoktövis) morus alba (eperfa) prunus spinosa ( kökény) ribes nigrum( fekete ribizli) rosa canina ( vadrózsa) rubus idaeus ( málna)


Lombhullató növények, amelyek levelükkel díszítenek:

Acer campestre (mezei juhar) berberis vulgaris (sóskabogyó) carpinus betulus (gyertyán)

cercis siliquastrum (júdásfa) caragana arborescens (borsófa) cotoneaster diviricata (madárbirs) cytisus (zanót)

További növények, amelyek alkalmasak sövénynek:

Berberis thunbergii ( sóskabogyó) Buddleia alternofolia ( nyári orgona) Deutzia gracilis (gyöngyvirág cserje) ligustrum vulgare ( fagyal) loniceria tatarica ( lonc) salix viminalis (kosárkötő fűz)

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!