Kérd meg Anyut, vagy Aput, vásároljanak neked a kertészetben különböző hagymás növényeket, ilyen pl. a jácint, a tulipán, a nárcisz, amelyeket elültethetsz cserépbe, hogy tavasszal virágozzanak.

A hagymás növények mellé szükséged lesz még virágföldre, cserepekre, vagy edényre és egy öntözőkannára.

Fontos, hogy a cserép, vagy ültető edény alján legyenek lyukak, hogy az öntözés során a felesleges víz eltudjon távozni, valamint a virágföld legyen laza jó vízáteresztő képességű, mert a hagymás növények nem szeretik a túl sok nedvességet télen.

Akár színek szerint is összetudod válogatni a virágokat, hiszen a tulipán, a jácint is több színben kapható, de ma már nárciszból is több színárnyalatot ültethetsz.

  1. lépés:

Töltsd meg a cserepet háromnegyed részig a virágfölddel, majd jelöld ki a hagymák helyét, áss egy kis lyukat számukra.

  1. lépés:

A alsó vastagabb résszel lefelé helyezd el a hagymákat a talajon, fontos, hogy a hagyma csúcs része felfelé legyen, mert csak így tud gyökeret ereszteni.

Ha nagyobb ültető edényt használsz, akár több növényt is összeültethetsz, az ültetési mélység függ a hagyma körméretétől. Általános szabály, hogy a hagyma körméretének a kétszeres legyen az ültetési mélység.

3 .Lépés:

Végül óvatosan takard be földdel a hagymákat, majd óvatosan locsold meg a földet.

Télire tedd ki a szabadba a cserepet, egy fagytól védett sötét helyre, vagy a lakás egy hidegebb sötét helyiségébe, és várd türelmesen a tavaszt.

A hagymás növényeknek télen hidegre és sötétre van szükségük, és szinte semmi csapadékra.

Tavasszal a,hogy melegszik az hőmérséklet kint, tedd ki fényre a cserepeket, és lassan kezd el locsolni a növényeket, de fontos, hogy ne öntözd túl őket.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!