Ehhez nincs is másra szükségünk, mint kijelölni a kerti lugas vagy ösvény helyét, majd beszerezni az ideális növényeket és kezdődhet a telepítés.

Elég egy erős illatú futó rózsa, amelyet felfuttatunk az út fölé emelt oszlopokra, majd az út mentén még ültethetünk színes illatos évelő növényeket. Az ültetésre ideális lehet az ősz vagy a tavasz, attól függően milyen növényeket szeretnénk telepíteni.

Első lépésként jelöljük, ki az utat majd az út mellé alakítsunk ki két ágyást is, amelybe további növényeket lehet majd ültetni. Az út fülé építsünk rózsalugast, de itt fontos a jó faanyag, amely majd elbírja a növény egész súlyát.


Az oszlopokat jó mélyre kell leásni és rögzíteni. A rózsatöveket az út két oldalára az ágyásokba kell majd elültetni, kb. 60 cm mélyre közvetlenül az oszlopok tövébe. Az ágyásokba a rózsák mellé ültethetünk illatos levendulát, szegfűt, varjúhájat, de az egynyári viola, vagy az illatos ternye is szóba jöhet.


Tavasszal a rózsa első hajtásait kössük az oszlopokhoz, majd innentől kezdve metszéssel alakíthatjuk évről évre a rózsabokrot. Az illatos virágágyáshoz, választhatunk, a futórózsa mellé nárciszt, jácintot, bazsarózsát, orgonát, vagy liget szépét, hiszen ezek mind nem csak szépek, de illatosak is.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!