A tehéntúrót áttörjük a tojásokkal, a búzadarával összedolgozzuk. legalább egy fél napig állni hagyjuk. A megtisztított gombát apróra vágjuk a szeletelt hagymával, sóval őrölt borssal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Zsírjára sütjük a paradicsompürével, babérlevél porral ízesítjük.


A túrómasszából ugy formálunk gombócokat, hogy a közepébe egy-egy kupacnyi gombapépet csomagolunk. Sós vízben kifőzzük. Megforrósított tejföllel leöntjük, reszelt sajttal meghintjük. Át is süthetjük, de akkor a tetejére tejfölös tojássárgája + a reszelt sajt kerül. Maradék darált hússal v. pörkölttel is jó.

Címkék: gomba, túrógombóc recept, tejföl


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!