A KÖKI Terminál észak-keleti részén elhelyezkedő, messziről is jól látható kétszintes, mintegy 11.000m2-es (külső területekkel 14.000m2-es) áruház a tervek szerint a környéken élők kedvenc otthonfejlesztési áruháza lehet. Ebben nem kis szerep jut majd a piacvezető pozíció révén kivívott, hosszú távon is versenyképes áraknak,  a több mint 40.000 cikkszámot felölelő választéknak, valamint a Tálas utcai áruházból érkezett gyakorlott régi és a most munkába álló magasan képzett új munkatársaknak. Az áruház büszkesége a kategóriájában Magyarországon a legnagyobbak közé tartozó, és már a nyitáskor ünnepi hangulatot tükröző kertészet.

Az OBI legnagyobb hazai áruházának vezetőjével, Rétegi Ildikóval beszélgettünk célokról, eredményekről, és persze az áruházról:

Október 14-én megnyílt az OBI legújabb üzlete. Milyen akciókkal várják a vásárlókat?

A legnagyobb akciónk: október 14-től 16-ig minden 10. vásárló visszakapja vásárlása teljes értékét! Értékhatártól függetlenül, minden 10. vásárló nyer, nyereményét vásárlásának megfelelő értékű vásárlási utalványban kapja meg. A nyitást október 14-től 31-ig még nagyon sok kedvezményes áru termék kínálata teszi érdekesebbé. Az akciók novembertől is folytatódnak!

A most megnyíló áruház sokkal nagyobb méreteiben, áruválasztékában is a kerületben bezárt Tálas-utcainál. Mennyivel több munkatársat, logisztikát, fejlesztést igényelt az új áruház?

Az új áruházban egy „érdekes” csapat állt össze, a bezárt kisebb áruházak kollégáiból és új, speciálisan szakképzett munkatársakból jött létre. A terület nagysága fejlettebb logisztikát igényelt, a teljes létszám már 110 munkatárs, akik kedvezőbb áruházi, és szociális körülmények között dolgozhatnak. Az áruszállítás és átvétel külön munkatársak által végzett és felügyelt feladat.


Mekkora területen nyílik az új áruház, és hol helyezkedik el az OBI magyarországi rangsorában?

Területében a legnagyobb (11.000 négyzetméter), bízunk benne hogy vásárlói keresettség, és elégedettség szempontjából is az első helyen lesz. Reményeink szerint ez lesz a hazai zászlóshajónk!

A KÖKI Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, napi több mint 150-200 ezer utassal. Ez a forgalom indokolt váltás, de vajon be lehet majd csábítani a "gyalogos", utazó forgalmat is számításaik szerint?

Eleinte kampányokkal, és személyes hostess invitálással fog történni, mondhatjuk, hogy a metrónál már várjuk a vásárlókat. Később a bevezetés szinte automatikus lesz az áruház elrendezéséből adódóan, a gyalogos vásárlók télen is fedett folyosókon, kényelmesen tudnak eljutni áruházunkba.

Milyen elvárások vannak az új üzlet felé, és mivel kínálnak többet az eddig megszokottnál?

A vevő orientáció, és a szakértelem lesz új az áruházban, új kollégáink igazi szakemberek a maguk szakmájában, akiket úgymond „megtanítunk” kereskedni. Nem „egyszerű” eladók, hanem minden osztályunkon valódi szakemberek várják a vásárlókat! (pl. a villamos osztályon villanyszerelők, a festék osztályon festők dolgoznak!) Ez a megközelítés új a hazai piacon.


Az OBI 1994 óta van jelen a Magyarországi piacon, mondhatjuk, hogy megváltoztatta a barkács áruház fogalmát. Piaci szerepét, terjeszkedését, stratégiáját figyelembe véve elmondhatjuk, hogy ez egy sikertörténet?

Igen, elmondhatjuk, hogy ez egy pozitív fejlődés, hiszen nem elsősorban a barkácsolásról, hanem az otthonfejlesztésről szól már ma is a történet. Az OBI a legújabb trendek, az otthonfejlesztés modern megoldásaiban szeretne az élen járni, vásárlóinak segítséget nyújtani.


Mi az áruház, és mi az Ön személyes üzenete a nyitás kapcsán?

Áruházunk a Budapestiekért, és a város vonzáskörnyékén élőkért van, nagyon sok szeretettel várjuk őket, és szeretnénk megkönnyíteni a vonzáskörzetben élők vásárlását is. Ezért december 31.-ig, minden 30.000 forint feletti vásárlást, 30. km- távolságon belül, ingyen szállítunk házhoz!

Sok sikert, és sok vásárlót kívánunk!

KertVarázs Magazin

Címkék: Obi áruház, kertészet

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!