Azért érdemes tavasszal elvégezni a tőosztást, mert nyáron a nagy meleg, és a szárazság megviseli a növényeket, míg tavasszal az enyhe melegben jobban tudnak koncentrálni a gyökerek fejlődésére.

A tőosztást akkor érdemes elvégezni, amikor a növényeken már megjelennek az új sarjak és hajtások. Tőosztással nem csak új növényhez juthatunk, de a régi növényt is megfiatalíthatjuk.

 

A legtöbb évelő növényt, köztük pl. a liliomokat is könnyedén tudjuk így szaporítani, ássuk ki az anyanövényt a földből, majd egy éles ásóval vágjuk kettő, vagy több részre a növényt. Ezután minél gyorsabban ültessük el új helyükre a növényeket, majd öntözzük be jó alaposan a talajt körülöttük. Ültetés előtt forgassunk be a talajba egy kevés komposztot, vagy érlelt trágyát, így javítva a talaj tápanyag tartalmát is.

Ezt olvasta már?

3 gyönyörű színes növény a sziklakertbe!

3 remek tipp, hogyan varázsoljunk vidéki hangulatot kertünkbe!

A jó magnak jó talaj kell!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!