Nézzük mire lesz szükségünk: Pár nagyméretű kagylóra, elektromos fúróra, virágföldre, kisméretű kavicsra, és dísznövényekre.

A nagyobb kemény héjú kagylót igen nehéz átfúrni, ezért ezt mindenképp bízzuk a család férfi tagjára. Amennyiben nem lehet biztonságosan átfúrni a kagylóhéjat, terítsünk a kagyló aljára egy vízelvezető réteget, ez lehet apró kavics, vagy agyag granulátumot. Így elkerülhetjük, hogy az elültetett növények a túllocsolás által elpusztuljanak.


A kagylóba ültethetünk különböző szobanövényeket, pl. mini növényeket, vagy választhatunk pozsgásokat, apró kis hagymás növényeket, pázsitszegfűt, oxálist, primulát, mini fokföldi ibolyát. Szinte bármilyen növény ültethető, amelyik kis mérettel rendelkezik.


A kifúrt kagylóhéjat töltsük meg félig virágfölddel, majd ültessük el a növényeket, vagy ha kisebb kagylót ültetünk be akár egyetlen növény is elég. Az ültetés után szórjunk egy réteg kis kavicsot a föld tetejére, mert így az öntözéskor nem fog a föld kimosódni. Végül öntözzük be a növényeket.


Mivel itt a föld mennyisége igen kicsi, érdemes az öntöző víz mellé rendszeresen tápoldatot is adagolni, így pótolva a felhasznált tápanyagok mennyiségét.

Az így elkészült kis mini kerteket nyáron kitehetjük a teraszra, télen pedig a szobában használhatjuk fel őket, mint asztaldíszt.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!