Kerítés minden háznál található, miért nem tehetnénk szebbé egy szép sövénysorral házunk környezetét.

A sövénykerítés szinte bárhol kialakítható ahol szeretnénk a kerítést szebbé varázsolni, vagy kertünket elhatárolni.

Nézzük mire lesz szükségünk:

Néhány jó minőségű fa oszlopra, huzalra, dróthálóra, szeg vagy kapocsbelövőre, és sövény növényre.


Első lépésként mérjük le pontosan a területet, hosszát ahová majd a sövénykerítést szeretnénk létesíteni és számoljuk ki kb. hány tő növényre lesz szükségünk. Látogassunk el egy közeli kertészetbe és válaszuk ki az ideális sövény növényt, ám ha nem ismerjük a növény tulajdonságait érdemes tanácsot kérni az eladótól.

Ezután keressük fel a barkácsboltot és vegyünk meg minden további kelléket. Természetesen, ha a sövénykerítést a már meglevő kerítés mellé telepítjük elég a növényeket beszerezni.


Otthon kezdjük el az oszlopokat felállítani, majd húzzuk ki a dróthálót és rögzítsünk minden megfelelő módón, hogy stabilan álljon a kerítés. Akár kereszt léceket is felszerelhetünk, így biztos, hogy stabil lesz az építmény. A kerítés végeleges magassága kb.15-20 cm.-el legyen alacsonyabb a sövény méreténél.


Ne felejtsük el, hogy sövénykerítést nem csak a kerítés mellé telepíthetünk, de akár a kert közepére, is mint térelválasztót, ebben az esetben elég egy 50-60 cm magas kerítés is.


A megvásárolt sövény növényeket ültessük el egymástól megfelelő távolságra, lehetőleg minél közelebb a kerítéshez. Ezután már csak öntözni és nevelgetni kell őket, hiszen az első két évben még nincs szükség metszésre, hagyni kell, hogy a növények megerősödjenek. Harmadik évtől már rendszeresen metsszük a növényeket, minden tavasszal és ősszel.


Ma már számtalan növény áll rendelkezésünkre, amelyek alkalmasak lehetnek a sövénykerítéshez, a legjobb választás a bukszus, de ültethetünk borostyánt is, vagy tujákat, netán tiszafát. Természetesen a kerítés magassága is fontos támpont, hiszen egy kisebb térelválasztó kerítés mellé elég a bukszus is, amit lehet metszeni, vágni, míg egy nagyobb kerítés mellé akár hatalmas tujákat is telepíthetünk.


A sövénykerítés szebbé teszi környezetünket, és akár csak a többi növény megszűri a levegőt a portól és csökkenti az utcáról beszűrődő zajt is.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!