Több érv is szól mellette, hiszen a növénykínálatban kedvező árral rendelkezik, emellett pedig nagyon mutatós, igazi színfolt a lakásban.
 A kezdeti öröm szomorúságba válthat át, ha új növényünket nem megfelelően gondozzuk. Az alsó levelek sárgulása, valamit a gyors elvirágzás a nem megfelelő hőmérsékletet jelezheti. A kankalin hűvösebb hőmérsékleten tovább virágzik, ezért a lakás hidegebb részeibe helyezzük el. Körülbelül 12-16 Celsius fok elég neki. Olyan helyre érdemes helyezni, ahol sok fényt kap, de közvetlen napsütés nem éri. Földjét tartsuk egyenletesen nedvesen, amíg a növény virágzik, de álljon pangó víz alatta.

Az elhervadt virágokat, valamint a sérült leveleket távolítsuk el, hogy az új bimbóknak legyen helyük a növekedéshez. Virágzás után vagy kidobják a növényt, vagy a kertbe ültetik ki. Többen tapasztalhatták azonban, hogy kankalinjuk a kiültetést követően a következő tavaszt már nem élte meg. Ennek az az oka, hogy a virágboltokban kapható nagy virágú, mutatós kankalint nem szabad összekevernünk a kertekben látható, apró virágú változattal. Sokkal kényesebbek, és ha amellett döntünk, hogy kiültetjük a kertbe, az első télen mindenképpen takarjuk be lombbal.

Ha cserépben akarjuk tartani, akkor elvirágzás után mindenképpen ültessük át a növényt. Az átültetéskor távolítsuk el a földlabda felső részét, valamint az elhalt gyökereket. Az átültetett növényt nyáron kint hagyhatjuk a szabadban. Hűvös, árnyékos részre helyezzük el, és figyeljünk a locsolásra, mivel az alacsonyabb hőmérséklet iránti igénye megviseli a növényt a nyári kánikulában. A tartós fagyok megérkezésekor a lakás hűvösebb részébe helyezzük el kankalinunkat, és következő tavasszal ismét gyönyörködhetünk benne, amikor szirmait bontogatja. Ha a növény ezen igényeit figyelembe vesszük, akkor sok örömünket lelhetjük ebben a kedves kis virágban, mely vidám színfoltot jelenthet, a tavasz első érintését az utolsó téli hónapban.
Beküldő neve : Bere Eszter

További cikkek:

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!