Amerika és Anglia a rebarbara kedvelők két országa. Süteményeket, lekvárokat, dzsemeket, és számtalan más különleges ételt készítenek ebből a nem mindennapi növényből.

Ha ön is szívesen kipróbálná a rebarbarát konyhájában és kertjében most jött el az ideje a magvetésnek.

A növénynek a húsos levélnyelét kell fogyasztani, savanykás íze egyedi íz kombinációt ad az ételeknek, de nagyon finom sütemény is készíthető belőle.

Jelentős mennyiségű almasavat, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, elég két tő hogy jól lakjon a család. Mivel évelő növényről van szó, akár 6-7 évig is egy helyben hagyhatjuk a tövet, de utána érdemes frissíteni.


A kert árnyékos részébe vessük a magokat, úgynevezett fészkes vetéssel, amikor is egy fészekbe 8-10 magot szórunk el. A vetés ideje március vége április eleje.

Sor és tőtávolság 1,5*1 méter mivel a növény magassága elérheti a 1-1,5 métert is. A magokat kb. 2 cm mélyen ültessük el, szabadföldbe vagy nagyméretű cserépbe. Amikor a palánták kikeltek minden erős palántát szedjük szét, és csak egyet hagyjunk meg a többit vagy ültessük a kert másik pontján vagy adjunk oda ismerősöknek.

A levélnyeleket csak a második évtől érdemes szedni, egy erős csavarással és nem késsel szedjük le az alsó leveleket. Frissen fogyasszuk, készítsünk belőle levest, főzeléket, pudingot, süteményt, pitét, vagy ivólét.