Só, 1 marék rukkola, 1 marék friss bazsalikom, 2,5 dkg medvehagyma, 1 marék friss korianderzöld, 1,5 dl tökmagolaj, 1 kk só, 6 kápia paprika, Ecet, Só, édesítő, Olívaolaj.

A paprikákat 180 fokos sütőben addig sütjük, míg felhólyagosodik és itt-ott akár meg is feketedik. Kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
3 ek ecetből egy csipet sóval, 4 édesítővel és 2 dl vízzel salátalevet keverünk. A langyos paprikákról lehúzzuk a héjat. Ha lehet, a salátalé felett dolgozzunk, hogy a paprikából kicsöpögő lé ne vesszen kárba. A magokat is kiszedjük – már amennyi sikerül J Beletesszük a salátalébe, öntünk rá egy réteg olívaolajat. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, de több napig is maradhat. Ehhez a recepthez csak 20 dkg kell, a többi sült húsokhoz, szendvicsekbe használható.
Főzés előtt elkészítjük a zöldfűszeres olajat: Egy késes robotgépbe tesszük a rukkolát, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom!
A tésztához a lisztet a vízzel, tojással és egy ek zöldfűszeres olajjal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben fél órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tölteléket.
20 dkg paprikát lecsepegtetünk, apróra vágjuk, 20 dkg juhtúróval, 10 dkg apróra vágott füstölt szalonnával és 10 dkg durvára reszelt sajttal egy tálba tesszük. Megborsozzuk, alaposan összekeverjük.


A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, 7-8 cm-es oldalú négyzetekre vágjuk. Egy kávéskanálnyi tölteléket halmozunk rájuk. Két egymás melletti oldal szélét bevizezzük, rányomkodjuk a tésztát, háromszög alakot kapva. Majd az egyik csücsköt is megvizezzük, összecsípjük a másikkal. A deszkán 10 percet még állni hagyjuk. Lobogó sós vízbe tesszük a batyukat, 5 percig főzzük őket, majd melegen tartjuk.
A mártáshoz 10 dkg vajat megolvasztunk, rászórunk két ek lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáöntjük a forró tejet, majd hozzáteszünk 4 ek zöldfűszeres olajat. Beleszórjuk a mozsárban megtört római köményt. Sózzuk, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Tálaláskor a tésztát leöntjük a szósszal, bazsalikomlevéllel díszítjük.


Tudom, hogy hosszú, de simán megéri a fáradságot.
Hajós Ágnes


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!