A medvehagyma szezonális csemege, mely nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Ezért hoztunk nektek egy mennyei medvehagymás-mozarellás csirkecomb receptet tavaszra!  A medvehagyma frissességet, zamatot és számos jótékony hatást hordoz magában, amelyeket érdemes kihasználni az ínycsiklandó receptek elkészítésekor.

A medvehagyma jótékony hatásai:

 

A medvehagyma nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek segítenek erősíteni az immunrendszert és védenek a különböző betegségekkel szemben. Emellett antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén hozzájárulhat a megfázás és az influenza megelőzéséhez is. A tavasz beköszöntével ez a természet ajándéka újra feltűnik a természetben, és az étkezésünkben is fontos szerepet kap.

 

Medvehagymás mozarellás csirkecomb recept:

 

Hozzávalók:

 

    4 db csirkecomb

    100 g medvehagyma levelek

    200 g mozzarella sajt, felszeletelve

    2 evőkanál olívaolaj

    Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

Először is előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A medvehagyma leveleket alaposan megmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet és finomra vágjuk.

A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalukon. Egy vágódeszkára helyezzük a csirkecombokat és nyissuk be őket egy éles késsel úgy, hogy egy zsebet alakítsunk ki mindegyikben. A zsebekbe rakjuk bele a felaprított medvehagymát és a felszeletelt mozzarella sajtot.

Egy sütőedényt kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a csirkecombokat. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd fedjük le alufóliával.

Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a csirke meg nem sült és a sajt szépen megolvadt. Miután elkészült, vegyük ki a sütőből, és tálaljuk azonnal.

  

További tippek:

A medvehagyma és a mozzarella kombinációja igazán ízletes és laktató, azonban, ha szeretnénk egy könnyebb verziót, készítsük el a csirkét csak medvehagymával töltve. A sütési időt és hőmérsékletet minden sütő más és más, ezért figyeljünk oda a sütés során, hogy ne száradjon ki a csirkehús, és a sajt se égjen meg.

A medvehagyma levelek frissessége kulcsfontosságú az ízekben. Ha nem tudunk friss medvehagymát beszerezni, használhatunk fagyasztott vagy szárított változatot is, azonban ezek íze és illata kevésbé intenzív lehet.

Ez a medvehagymás mozarellás csirkecomb recept igazi tavaszi csemegének számít, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat és frissességgel tölti meg a konyhát. Próbálja ki otthon, és élvezze a medvehagyma egészséges és ínycsiklandó ízeit!