Nem kívánkozik bele semmilyen erősebb fűszer. Így jó, ahogy van:)

Medvehagymás tavaszleves: 4 személy   30 perc     könnyű     leves

Hozzávalók: 5 dkg vaj,  2 kisebb fej zsenge karalábé,   25 dkg fejtett cukorborsó,   5 szál zöldhagyma,   2 csomag hónapos retek,   2 dl édesítetlen tejszín, 10 szál medvehagyma levél, 2 ek omegaolaj,  só,  őrölt bors.
Elkészítése: A medvehagyma zöldjének 2/3-át az olajjal együtt botmixerrel pépesítjük, vagyis ízesítetlen pestot készítünk. A meghámozott karalábét és a retek felét héjastól apró kockára, az újhagymát a retekkel együtt karikára, a medvehagymát csíkokra vágjuk. 2 evőkanálnyi hagymát félreteszünk. Kb. 2 literes leveses fazékban megolvasztjuk a vajat, 2 perc alatt megfuttatjuk rajta a zöldhagymát, majd beledobjuk a karalábét, a kockára vágott retket és a zöldborsót.

Lefedjük, rövid idő  alatt roppanósra dinszteljük, többször megkeverjük, majd felöntjük 1 l forró vízzel. Ízesítjük, 5 perc forralás után lassan belecsorgatjuk a tejszínt. Amint egy kicsit besűrűsödik / 1-2 perc/, hozzáadunk 2 ek pestot és elzárjuk alatta a hőt. Tálaláskor kibéleljük a tányért retek szelettel, medvehagyma csíkkal, zöldhagyma karikával, majd rámerjük a levest. Ha még maradt pesto, megpöttyözzük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!     Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!