Elkészítése: A rizst másfél liter ízesített vízben 14-16 perc alatt pergősre főzzük, lecsepegtetjük. A zöldséget pároló edényben roppanósra puhítjuk. A hagymalevelek ¾ részét apróra vágjuk, a felét 1 mokkáskanálnyi sóban eldörzsöljük, felöntjük olajjal, pár percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. 1 kanál ízesített olajat felforrósítunk, a felaprózott levelek másik felét beleforgatjuk, és rögtön elzárjuk alatta a hőt.

A főtt rizst a párolt zöldséggel, a citrom reszelt héjával és levével együtt hozzákeverjük. Sóval, borssal megszórjuk, lefedjük, pihentetjük. Tálalásnál kevés zöld olajjal meglocsoljuk, medvehagyma levélre tett KFC
csibecombbal vagy tetszés szerinti sülttel, vagdalttal forrón tesszük az asztalra.
Jó étvágyat kívánok!     Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta

6 személy   35 perc   normál nehézségű köret

További jó munkát kívánok Önöknek!

ÜdvözletteL

Nyersné Vajda Márta


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!