Az este beáztatott, majd leszűrt babot sós vízben megfőzzük. Az olaj felével a darált húst és a finomra vágott hagymát állandóan kevergetve 10 percig pirítjuk. Egy másik serpenyőben, az olaj másik felével a felszeletelt paprikát, a hozzáadott paradicsompürével addig pároljuk, míg a paprika megfonnyad. Borsozhatjuk, vagy egy kiskanál szárított szurokfűt tehetünk bele, s hogy jó, leveses mártást kapjunk, felöntjük kevés vízzel vagy húslével.

A tepsi, vagy tűzálló edény álját vékonyan megkenjük olajjal, beleteszünk egy réteg húst, rá a babot, leöntjük a zöldpaprikás mártás felével, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, majd újra hús, bab, petrezselyem, mártás a sorrend. Az egészet meglocsoljuk citromlével, elrendezzük rajta a bevagdalt szalonnaszeleteket, alufóliával vagy fedővel letakarjuk, és 20-25 percig középmeleg sütőben sütjük. Hogy nagyon ki ne száradjon, a sütés előtt kevés húslével ezt is felönthetjük. Ropogósabb lesz a szalonna, ha a sütés befejezése előtt néhány perccel a fóliát, illetve a fedőt levesszük. Tálalásnál paradicsom- és citromszeletekkel díszítjük.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!