Hozzávalók 4 személyre:

1 konyhakész csirke (körülbelül 1,5 kg)

45 dkg rizs

45 dkg paradicsom meghámozva és kockákra vágva

20 dkg zöldborsó

1 l csirkehúsleves (leveskockából)

2 fej hagyma finomra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 serrano chilipaprika kimagozva és apróra vágva

fél dl olívaolaj

római kömény, sáfrány, só, bors.

Elkészítés: A csirkét nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben, a fele olajon aranybarnára sütjük, majd egy lábosba tesszük. A visszamaradt olajon megsütjük a hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a csirkéhez adjuk a paradicsommal és a fűszerekkel együtt. Felöntjük a levessel, és fél órán át. főzzük. A serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a rizst, majd a csirkéhez adjuk.

Felforraljuk, és gyakran kevergetve 10 percig főzzük. Beletesszük a zöldborsót, lefedjük, és lassú tűzön körülbelül 20 percig főzzük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!