A kertészkedés örömeit magunkkal hozva, izgalmas és ínycsiklandó muffin receptekkel készültünk, melyekben a friss zöldségek harmonikus harmóniája találkozik a szaftos tésztával. Különleges és könnyen elkészíthető finomságokkal lepjük meg olvasóinkat, melyek a kert terményeit ültetik át a konyha varázslatába. Az alábbiakban három különböző muffin recepttel készültünk, melyek garantáltan feldobják az asztalt és a kerti szezon ízeit csempészik be az otthonunkba.

  1. Káposztás – Répás Muffin:

Az első receptünk egy igazi kertészeti csemegét kínál. A fejes káposzta és a sárgarépa ropogósan frissítik fel a muffin tésztáját, melyet különleges fűszerezés tesz teljessé. A köménymag, só, és őrölt bors csodálatosan kiegészíti a zöldségek ízét. A tészta könnyedségét a tejföl és tojások adják, melyek garantálják a muffin szaftos és könnyed állagát. A káposztás – répás muffinok a sütőből kiszabaduló illatukkal és ízükkel mindenkit leválasztanak a mindennapok szürkeségéről.

  1. Káposztás – Répás Muffin recept:

Hozzávalók:

  • 30 dkg fejes káposzta
  • 2 kanál olaj
  • 2 kiskanál cukor
  • Köménymag
  • Őrölt bors
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • Muffin papír

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő a muffin formákat a papírokkal.
  2. Reszeld le a fejes káposztát és a sárgarépát.
  3. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a sárgarépát és káposztát kevés cukorral. Adj hozzá őrölt köménymagot. Hagyd kihűlni a zöldségeket.
  4. Egy tálban keverd össze a lisztet sóval, borssal és sütőporral. A puha vajat morzsoljuk szét, majd keverd habosra a tojással és tejföllel. Add hozzá a lisztes keveréket, majd forgasd bele a párolt répás káposztát.
  5. Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, majd süsd meg közepes meleg sütőben.

 

  1. Gombás Muffin: Az Erdő Varázslata egy Muffin Formájában

A második receptünkben a csiperkegomba és a friss petrezselyem zöldje ötvöződik egy omlós tésztával. A vaj, kefir és reszelt sajt elegyében születik meg ez a gombás kulináris csoda. A vöröshagyma megpirítása és a gomba párolása olyan ízorgiát eredményez, mely egyszerre öleli át az erdő frissességét és a konyha melegét. A gombás muffinok tökéletesek egy könnyű vacsorához vagy kerti összejövetelekhez.

  1. Gombás Muffin recept:

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 kanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • Friss petrezselyem zöldje
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál só
  • Bors
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 dl kefir
  • Muffin papír

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő a muffin formákat a papírokkal.
  2. Tisztítsd meg és vágd apró kockákra a csiperkegombát.
  3. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd meg a felkockázott vöröshagymát, majd adj hozzá petrezselyem zöldet.
  4. Végül, párold együtt a gombát.
  5. Egy tálban keverd össze a lisztet, reszelt sajtot, sütőport, sót és borsot.
  6. Egy másik tálban keverd össze a puha vajat, tojást és kefirt, majd add hozzá a lisztes keveréket.
  7. Végül, forgasd bele a párolt gombát.
  8. Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, majd süsd meg 180 fokon 15-20 percig.

 

  1. Vegyes Zöldséges Muffin: A Színek és Ízek Orgánuma

A harmadik receptünk egy vegyes zöldséges muffin, mely a kert gazdagságát öleli magába. Piros és sárga pritamin paprikák, vöröshagyma és friss petrezselyem találkozik a sütőporral, liszttel, és puha vajjal, hogy egy igazi ízrobbanást hozzon létre. Az egyszerűsége ellenére ez a muffin tele van zöldséges gazdagsággal, melyek minden harapásnál egy új ízvilágot tár fel.

Készítse el ezeket az egyszerű, mégis rendkívül ízletes muffinokat, és hozza be a kert varázsát az étkezőasztalra! A friss zöldségek és a puha tészta ötvözete garantáltan mindenkit elvarázsol majd. Élvezze a kerti ízeket egy különleges és könnyen elkészíthető formában!

  1. Vegyes Zöldséges Muffin recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb piros pritamin paprika
  • 1 nagyobb sárga pritamin paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • Petrezselyem zöldje
  • Bors
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő a muffin formákat a papírokkal.
  2. Mosd meg és vágd kockákra a piros és sárga pritamin paprikákat, majd kockázd fel a vöröshagymát.
  3. Egy serpenyőben olajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a paprikát és petrezselyem zöldet. Párold össze.
  4. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és borsot.
  5. Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, puha vajat és tejfölt, majd add hozzá a lisztes keveréket.
  6. Végül, forgasd bele a párolt zöldségeket.
  7. Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, majd süsd meg 180 fokon kb. 20 percig.

Spenótos zöldséges muffin recept

 Hozzávalók:

    2 bögre finomliszt
    1 evőkanál sütőpor
    1 teáskanál só
    Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
    2 bögre friss spenót levelek, apróra vágva
    1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
    1 közepes sárgarépa, lereszelve
    1/2 bögre kukorica (lehet friss vagy konzerv)
    1/2 bögre reszelt sajt (pl. cheddar vagy parmezán)
    2 tojás
    1 bögre tej vagy növényi tej
    1/2 bögre olívaolaj vagy olvasztott vaj

Elkészítés:

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Muffin formákat kivajazunk vagy kibélelünk papírral.

    Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fekete borsot.

    Egy másik tálban keverjük össze a spenótot, a vöröshagymát, a sárgarépát, a kukoricát és a reszelt sajtot.

    Egy kisebb tálban verjük fel enyhén a tojásokat, majd adjuk hozzájuk a tejet és az olajat (vagy olvasztott vajat). Alaposan keverjük össze.

    Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz keverékbe, majd óvatosan keverjük össze, amíg egyenletesen eloszlanak a hozzávalók. Ne keverjük túl, csak addig, amíg az összetevők éppen össze nem keverednek.

    Kanalazzuk a tésztát a muffin formákba, minden formát töltve kb. 3/4-ig.

    Süssük a muffinokat előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek, és a muffinok közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.

    Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk őket néhány percig hűlni a formában, majd vegyük ki őket, és hagyjuk őket teljesen kihűlni egy rácsra helyezve.

    Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük friss spenótlevéllel vagy esetleg egy kis extra reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánok! Ha kérdésed van, ne habozz megkérdezni!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!