A hidrovetés előnyei:

Ára nagyon kedvező, a gyepszőnyeg árának mindössze 1/5-e.

Minősége garantált.

Az eredmény 5-7 napon belül látható.

A hozzáadott speciális indítótrágya serkenti a gyökérnövekedést.

Hegyoldalon és erózió ellen is tökéletes megoldás.

Tavasszal, nyáron és ősszel is alkalmazható.


A keverék összetevői:

A hidrovetéshez a vizet, a magot, a trágyát, és a védő talajtakarást (mulcsot) egyenletesen összekeverik, folyamatos keverés mellett, majd a földre locsolják.

Víz: Vetéskor a magot a vízzel együtt locsolják ki, így a víz közvetlen érintkezése a maggal elősegíti a gyors csírázást.

Mag: Igénytől függően bármilyen mag, vagy magkeverék használható, figyelembe véve hogy milyen az adott terület fekvése, és a talaj minősége. Speciális területre különböző magkeverékek állíthatók elő, pl. legelőkre, sportpályákra, díszkertekbe.

Trágya: Nagy foszfát tartalmú ún. Indítótrágyát alkalmaznak, amely elősegíti a gyors gyökérnövekedést.


Mulcs: Cellulóz és faalapú keverékből áll össze, a talajra juttatva összefüggő felületet alkot, amely így védi a magot, megtartja a nedvességet, és gátolja a gyomok növekedését.

A hidrovetés eredetileg az Egyesült Államokból indult, de ma már egész Európában és a világ több országában is előszeretettel alkalmazzák.

Ma már hazánkban is egyre jobban elterjedt és nem csak nagy cégek, hanem hobbikertekben is alkalmazzák.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!