Silja Martikainen, a Helsinki Egyetem szakembere munkatársaival 258 nyolcéves gyereket követett nyomon tanulmányában. A gyerekek fizikai aktivitását egy csuklóra helyezett gyorsulásmérővel állapították meg, míg stressztűrő képességüket számtanfeladatokkal, illetve egy történet mások előtt való előadatásával tesztelték. A kutatók megállapították, hogy azoknál a gyerekeknél, akik intenzíven vagy viszonylag sokat mozogtak, a nyálban levő kortizolnak – azaz stresszhormonnak – a szintje csupán nagyon kismértékben, vagy egyáltalán nem emelkedett meg szemben azoknak a gyerekeknek a kortizolszintjével, akik közepes, vagy nagyon kis mennyiségű mozgást végeztek egy nap.

 

A tanulmány szerzői úgy vélik, a kísérlet kellő bizonyítékul szolgál arra nézve, hogy minél kevesebbet mozog egy gyerek, annál érzékenyebben reagál a különféle pszichoszociális stresszhelyzetekre, vagyis a fizikai aktivitás igen fontos szerepet tölthet be abban, hogy egy gyerek felszabadultan érezze magát, és a neuroendokrin rendszere megfelelő módon reagáljon a váratlan, feszült helyzetekre is.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!