*3 dl langyos víz, *1 cs szárított élesztő, *1 csapott ek só, *fél ek barna cukor, *frissen őrölt bors, *2,5 tk bazsalikom, *2,5 tk oregánó, *3 ek olívaolaj.

Feltét:
*1 nagy doboz tejföl,  *két gerezd fokhagyma, *só, bors, *medvehagyma levél, *spenót levél
*paradicsomkarika, *sajtok (feta, mozzarella, trappista, camembert), *kukorica, * lilahagyma.

Elkészítés:
Az első 11 hozzávalót (a fél-fél tk zöldfűszer kivételével) összegyúrjuk, ha szükséges hozzáadhatunk kevés lisztet vagy olajat, állagtól függően. Dagasztjuk, majd kb. 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük. Átgyúrjuk a megkelt tésztát, kettéválasztjuk. Kinyújtjuk a tepsinek megfelelő méretűre, vagy amekkora pizzát szeretnénk.


Még fél órát kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a feltéteket. A tejfölt összekeverjük a maradék zöldfűszerekkel, az átnyomott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük. A medvehagyma- és spenót leveleket átöblítjük, megszárítjuk.

A paradicsomot, a lilahagymát és a mozzarellát felkarikázzuk. A trappista sajtot lereszeljük. A fetát és a camembert-t kockázzuk, a kukoricát lecsepegtetjük.


A pizzatésztákat megkenjük a fokhagymás tejföllel, ízlés szerint elhelyezzük rajta a feltéteket (én a medvehagymát tettem legalulra), meglocsoljuk olívaolajjal, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Beküldő: Kovács Alexandra


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!