A póré termesztését azzal érdemes kezdeni, hogy a magvait február vagy március elején ültető tálcába, vagy cserépbe elvetjük, és védett világos helyen előhajtatjuk. Ehhez töltsük fel az ültető tálcát vagy cserepet jó minőségű komposzttal és mindegyikbe ültessünk 3-4 magot. Kb. 10-12 hét múlva május vagy június elején a palánták készen álnak a kiültetésre. Érdemes a palántákat két féle képp kiültetni, az egyik esetben a rekeszeket 15 cm távolságban érdemes leásni a talajba, ebben az esetben sok kis apró póréhagyma fog növekedni, ha viszont van bőven hely, akkor a palántákat kell egymástól 15 cm távolságra elültetni, így nagy erős hagymákat tudunk nevelni.

Novemberben a fagyok miatt a póré rostjai károsodnak, de ettől a hagyma még puhább lesz. A póréhagyma legtöbb változata télen is kint maradhat, és ha szerencsénk van, az év nyolc hónapjában szedhetjük folyamatosan.


A pórét már a nyár végén elkezdhetjük felszedni, de egészen őszig tart majd a hagyma állomány. Soha ne erőből rángassuk ki a növényt a földből, mert akkor kettétörik, és csak egy marék levél marad a kezünkbe. Inkább ásóval és villával lazítsuk meg a talajt, majd óvatosan húzzuk ki a földből, majd letisztítva kb. 10 napig a hűtőben is tárolhatjuk. Akár csak a többi zöldségnél a pórét sem érdemes minden évben ugyanoda ültetni a kertben, mert megnő a fertőzések és a kártevők kockázata.


A palántákat nyáron alaposan öntözzük, egészen addig, amíg kellőképp meg nem erősödnek, és ha azt szeretnénk, hogy szép hosszú fehér szára legyen a hagymának, magasítsuk fel a talajt a törzse kerül, amikor növekedésnek indul.

A tárolás úgy a legegyszerűbb megoldani, ha a kiszedett póréknak ásunk egy árkot, majd szorosan egymás mellé gyökerestől visszatesszük az árokba, és földdel betakarjuk. Ezt hívják vermelésnek. Így hónapokig is eltartható a póréhagyma és bármikor friss hagymát szedhetünk ki a talajból.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!