Fekete paradicsom

Az utóbbi években tűnt fel a hazai piacon a fekete paradicsom vagy más néven a kumató, amely gyönyörű éjfekete ragyogó színével azonnal kitűnik a kertben.

A fekete paradicsom nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazz, sőt antioxidáns tartalma is igen magas így lassítja a sejtek öregedését. Termesztése megegyezik a többi paradicsoméval, érdemes a kert napos részébe ültetni, mert a sok napsütés hatására alakul ki a bronzos fekete szín.


Ültessen ön is fekete paradicsomot a kertjébe és a szomszédok a csodájára fognak járni.  A fekete paradicsom mag itt megvásárolható>>>>>>>

Lila karfiol:

A karfiol a magyar konyha egyik közkedvelt zöldség növénye, ám a lila színű karfiol még nekünk is újdonságnak számít.

Az angol kertészeknek köszönhetjük ezt a vidám színű új zöldségnövényt, amely egy keresztezés útján jött létre, így semmi génmanipuláció nem játszott közre a születésénél.


A lila karfiol ugyanolyan egészséges, mint a fehér változat, de több benne az ásványi anyag és a vitamin is. Termesztése itt is ugyanaz, mint a hagyományos karfiolé, de színével nyári vidám hangulatot hoz kertünkbe és az ételeinket is színesebbé varázsolja ezt a különleges zöldség növény,

Lila karfiol mag itt megvásárolható>>>>>

Méteres bab:

A zöldbab megszokott nyári zöldség növény a kertbe, sőt ma már számtalan fajta közül választhatunk, a sárga a zöld hüvelyű vagy épp a tarkabab is kerülhet a kerítés mellé.


De mit szólna egy olyan babhoz, amely akár 1 méteresre is megnőhet.

Gondoljon csak bele, hogy a konyhaasztalra egy 1 méter hosszú zöldbab kerül. Ázsiában és a világ több országában már hatalmas sikert aratott ez a fajta, hiszen a szállítása és a termesztése is sokkal gazdaságosabb, mint a többi fajtáé.


Ugyanannyi munkával háromszor annyi terméshozamot érhetünk el.

A méteres babot ültessünk erős masszív tám rendszer, kerítés mellé, de akár a gyümölcsfák törzsére is képes felkúszni.

A méteres bab itt megvásárolható>>>>>

Tehát ha valami újra vágyik kertjében, bátran próbálja ki az idei év sláger zöldség különlegességeit.