hétfő, 24 április 2017

3 gyönyörű színes növény a sziklakertbe!

Ismerjen meg 3 fantasztikus egynyári dísznövényt, amely jól mutat a sziklakertbe és bírja a meleg nyári szárazságot.

 

A sziklakertbe mindig olyan növényt ültessünk, amely aránylag jól bírja a nyári közvetlen napsütést és kevés földdel is beéri. Íme, 3 növény, amelyek alkalmasak a sziklakert beültetésére.

 

Phlox drummondi:

Ismertebb nevén lángvirág, amely akár 60 cm nagyságot is elérheti a nyár folyamán. Virágai nagy tömegben nyílnak fehér, rózsaszín vagy piros színben június elejétől egészen a nyár végéig. A grandiflora fajok nem nőnek 30 cm nagyobbra így alkalmasak a sziklakertek beültetésére akár több színben is ültethetjük. A magokat március közepétől vessük cserépbe vagy szaporító ládába, a szabadba csak május elejétől vessük vagy ültessük ki.

Portulaca: ismertebb nevén porcsinrózsa.

Az egyik legkedveltebb egynyári növény, amely a sziklakerteket díszíti. Mint kerti kukacvirág is ismert, ez a Brazíliából származó húsos pozsgás levelű kis növény. Leveleiben és szárában is tárolja a vizet így jól bírja a nyári forró napokat. Nem nő nagyobbra, mint 10-15 cm, virágai aprók, de tömegével egymás után nyílnak.


Kedveli a laza homokos kissé száraz talajt, sírokra is ültethetjük vagy szegélynövénynek. Virágai a piros, sárga, rózsaszín fehér és ezek árnyalataiban is előfordul. Magját állandó helyre május elején vessük, de nyár végén saját maga is elszórja azokat így jövőre újra kikelnek.

Senecio: hamvaska

Különleges ezüstös kissé molyhos levelű egynyári növény, amely kevés öntözés és gondozás mellett is szépen fejlődik. Nagysága kb. 20-30 cm, bokros feltűnő színfolt lesz a sziklakertben. A növény enyhébb teleken áttelel így meglepő, de a második évben is kihajt. Magját végleges helyre vessük május elején, és a 10 cm palántákat ültessük szét.

Ezeket az egynyári növényeket magról érdemes szaporítani, de palánta formájában is megvásárolhatjuk, ültetéshez jó minőségű virágföldet válasszuk a sziklakertbe. Más évelő növényekkel, kövirózsával is keverhetjük őket.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

 

Négylevelű madársóska szerencsét hoz ránk!

Aki szeretne, négylevelű lóherét találni kertjébe ültessen oxalist hiszen ez maga a szerencsenövény.

Bővebben...

Hogyan rendeljünk gyepszőnyeget kertünkbe?

Amikor gyepszőnyeget szeretnénk kertünkbe rendelni, fontos a megfelelő időzítés, hiszen az olyan cégek, akik gyepszőnyeggel foglalkoznak, 48 órán belül kiszállítják azt. Bővebben...

A zsályatea hatásos a torokgyulladás ellen!

A zsálya gyógynövényt (salvia officinalis) már évszázadok óta ismerik a gyógynövény szakértők és a természetgyógyászok, hiszen számtalan betegségre nyújt enyhülést.

Bővebben...

Cymbidium orchidea

Kedves Ildikó! A páromtól kaptam egy gyönyörű cymbidiumot 6 virágszárral tavaly áprilisban. Egy éve ilyenkor 2 nagy virágszárat hozott, de a bimbókat ledobta Bővebben...

Húsevő növények gondozása és tartása

A húsevő növények kifejezés egy egész növény csoportot jelent, több száz fajtával, méghozzá olyan növények csoportját, amelyek a hagyományostól eltérően állati fehérjékkel táplálkoznak.

Bővebben...

Ültessünk magról avokádót!

Ezt a különleges egzotikus növényt (persea americana)nálunk ritkán lehet megvásárolni, így magunknak kell magról felnevelni. Bemutatjuk, hogyan lehet magról avokádót nevelni egyszerűen, otthonunkban!

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

A tavasz kedvence a tulipán. Videóval.

A tavaszi virágok egyik legismertebb növénye a tulipán, amely számtalan színben és formában köszönti a tavasz első napsugarait kertünkben. Bővebben...

Frézia ültetése és termesztése kiskertben

Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.

Bővebben...

A csüngő és a gumós begónia gondozása és ültetése

A begóniák a tavaszi és nyár kert egyik legszebb és legszínesebb virágai közé tartoznak, amelyek számtalan színben és formában díszíthetik kertünket, erkélyünket, vagy teraszunkat.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

Torokgyulladás kezelése lándzsás útifű teával

A lándzsás útifű tea ( plantago lanceolata) számtalan betegségre nyújt enyhülést, vagy a belőle készült szirup is alkalmas pl. a torokgyulladás kezelésére. Bővebben...

hírek

Hogyan építsünk lépcsőt házunkba?

A lépcső a ház egyik fontos eleme, hiszen nap, mint nap ezen közlekedünk és járunk, így fontos szerepe jut a ház elrendezéskor is.

Bővebben...

Megasztárok a növények között

Ha megasztár versenyt rendeznénk, a növények között vajon ki lenne az első? Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!