Természetesen a harmónia megtartása érdekében ne helyezzünk el túl sok, más-más anyagból készült virágtartót, mert így kaotikus lesz a hangulat. Nézzük milyen virágtartók közül választhatunk a kisméretű kertbe, vagy teraszra!

Alakítsuk át a régi létrát.

Amennyiben találunk a szerszámos kamrában egy régi kopott kissé ingatag létrát, ne dobjuk ki, hanem fessük át színesre, erősítsük meg pár csavarral, és alakítsuk át virágtartónak. A létra fokaira szerelhetünk pár szélesebb deszkát is, amelyekre így balkonládát, vagy nagyobb cserepet is el tudunk majd biztonságosan helyezni.

Fém és kovácsoltvas állványok:

A kertészeti áruházakban egyre több kovácsoltvas és fém virágtartó állvány vár gazdára, amelyeknek az ára ugyan nem a legkedvezőbb, mégis nagyon praktikusak a kertben és a ház körül. Könnyű szerkezetük miatt kevés helyet foglalnak el, mozgatásuk egyszerű, mégis aránylag sok cserepes növényt tudunk rajta egyszerre elhelyezni.

Faládákból virágtartó:

Aki valamilyen formában hozzájut régi leselejtezett faládákhoz, és rekeszekhez, máris törheti, a fejét hogyan építsen belőle virágtartót. Szintén érdemes őket átfesteni, olyan speciális festékkel, amely ellenáll az esőnek, napnak, vagyis a kinti időjárásnak, majd csavarral rögzítsük egymáshoz a ládákat, a rekeszekben pedig helyezzük el a virágokat, növényeket.

 

Függesztett virágtartók:

Házfalra, teraszkorlátra, garázskapura, vagy a homlokzatra is erősíthetünk pár függő virágtartót, amelybe muskátlit, petúniát, vagy más futó növény tudunk elhelyezni.

Építsünk cserepekből virágtartót!

Vásároljunk néhány új, vagy keressünk a sufniban néhány kissé kopott virágcserepet, majd állítsuk fejre őket, és építsünk belőlük virágtartó oszlopot. Ha szeretnénk pár növényt kiemelni a térből, helyezzük el őket néhány tetejükre állított cserépre, így a nagyobb növények kerülnek hátra, míg a kisebbek előre.

Virágállvány torony

Növények futtatására szánt emeletes virágtartó tornyok is kaphatók hazai kertészeti áruházakban, amelyek vízszintes tagolással több növény számára adnak majd otthont kertünkbe.  Az aláomló futó növények idővel egy egész virágtorony hatását keltik majd, és a színekkel is tudunk közben játszani.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!