Hozzávalók: 2 félbevágott és kimagozott piros paprika, 2 félbevágott kimagozott sárga paprika, tengeri só, fekete bors,1 gerezd fokhagyma, 24 félbevágott fürtös koktélparadicsom,3 friss vörös chili,2 ek. Kapribogyó, 1 marék kimagozott fekete olajbogyó,1 csokor bazsalikom,2 ek. Vörös vagy fehérbor ecet, olívaolaj,8 szelet bacon szalonna,4 szelet rozskenyér,4 félbevágott mozzarella golyó, kevés rukkola saláta.

A sütőt melegítsük elő 200 C fokra, és készítsünk elő egy tepsit. A paprikákat kívül –belül sózzuk be, majd a vágott felükkel fölfelé fektessük őket egymás mellé a tepsibe. Egy nagyobb tálba keverjük össze a fokhagymát, a koktélparadicsomot, a felszeletelt chilit, a kapribogyót, olajbogyót, és a bazsalikom leveleket. Sózzuk, borsózzuk, majd locsoljuk meg ecettel és olívaolajjal. kézzel óvatosan keverjük össze az egészet.


Minden fél paprikát töltsünk meg ezzel a keverékkel, nyomkodjuk bele a tölteléket, majd a tálban maradt lét is locsoljuk rá a paprikát tetejére. Ha még finomabb ételt szeretnénk, fektessünk a paprikát mellé bacon szalonnát is, így még jobb lesz az íze.

A tepsit fedjük le alufóliával, majd toljuk be a sütőbe 20 perce, így a paprika szépen megpuhul. 20 perc után vegyük le az alufóliát, és még süssük kb. 20-30 percig, hogy a paprika ropogósra süljön. A végén a kenyérszeleteket pirítsuk meg, fektessük tányérokra, és halmozzuk rá a tetejére a megsült paprikát. A tányér díszítsük a rukkolával a mozarellával, és aprított chilivel, végül csepegtessük körbe olívaoljjal.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!