A mártáshoz 6 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 üveg világos sör, 1 evőkanál mustár, csipetnyi őrölt babérlevél, 1 evőkanál cukor, csipetnyi reszelt szerecsendió, só, őrölt bors, 2 dl tejföl, a tetejére 1 csokor petrezselyem.

 

A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Utána meghámozzuk, és még melegen lereszeljük. A darált húst meg a tojásokat beledolgozzuk, a mustárral, borssal a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, 1 púpozott mokkáskanál sóval sózzuk. Nedves kézzel 8 gombócot formálunk belőle, és nem túl szorosan kivajazott tepsibe rakjuk.


A mártáshoz a vajon a lisztet megfuttatjuk, és a sörrel meg 1,5 dl vízzel felöntjük. Kevergetve 3-4 percig főzzük, ez alatt kissé beürüsödik. A fűszereket és az ízesítőket hozzáadjuk, a tejföllel dúsítjuk. A húsgombócokra merjük, alufóliával lefedjük előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Tálaláskór apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!