olaj a sütéshez, és a tetejére 2 evőkanál reszelt füstölt sajt, fél dl ketchup, ízlés szerint törött fekete bors.

 

A csirkemájakat szétszedjük, az erektől megtisztítjuk, majd a lisztben mindkét oldalát megforgatjuk. Ezután a felvert tojásban megmártjuk, és a dióval összekevert zsemlemorzsában meghempergetjük. Bő, forró olajban hirtelen, gyorsan megsütjük.


Az olajból kiszedve kis tepsire vagy tűzálló tálra rakjuk, és bekenjük a reszelt sajttal, a megmaradt diós zsemlemorzsával és a törött borssal összekevert ketchuppal. Éppen csak annyi időre toljuk be a grillsütőbe (vagy az előmelegített forró sütőbe), amíg a tetején a mártás egybefüggő, majdnem szilárd réteget alkot, tehát amíg a sajt összefogja. Azonnal tálaljuk. Csak a tányéron szabad sózni. Párolt zöldség vagy sült burgonya a hozzáillő köret.

Elkészítési ideje: kb. 40 perc.

Címkék: csirkemájas recept, füstölt sajt


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!