Nálam az első tavaszi virág az árvácska, mivel ez a kedves színes növény, nagyon jól bírja a hideget, sőt a kisebb éjszakai fagy sem árt neki, és kevés odafigyelés, és gondozás mellett is szépen fejlődik.

Számtalan színben létezik, sárga, lila, cirmos, sőt háromszínű, vagyis trikolor fajta is, én most sajnos olyan különleges színeket nem kaptam, így maradt a sárga és a lila szín.

Az akasztós tartókba a kis virágú csüngő fajta került, amely szintén jól bírja a hideget.

A ládákat virágföld keverékkel töltöttem meg, amelybe marhatrágya, tőzeg, és virágföld került, és egy ládába 4 tövet ültettem be, hogy ne legyen túl zsúfolt a balkonláda, amikor a növények fejlődésnek indulnak.

Az árvácska kedveli a napos kerteket, de félárnyékban is szépen fejlődnek, nekem a teraszon 4-5 órát éri a nap őket.

Kedvelik a nedves talajt, de kerüljük a túlöntözést. Ha azt szeretnénk, hogy az árvácska sokáig díszítse kertünket, vagy erkélyünket, fontos a rendszeres tápanyag utánpótlás, a megfelelő öntözés, valamint az elnyílt és elszáradt virágok leszedése, mert így az anyanövény az új virágok növesztésére fordítja minden energiáját.

Amikor a balkonládákba már megérkeznek az új lakók a muskátli, akkor sem kell kidobni az árvácskákat, hiszen egész nyáron át virágoznak, ha elég tápanyagot juttatunk neki, ezért ilyenkor egyszerűen kiültetem őket a kertbe egy félárnyékos részre.

 

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!