A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. az olajat egy jénai télben forrósítsuk fel, a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd hirtelen mindkét oldalát süssük barnára.

Ezután vegyük ki a jénai tálból, csepegtessük le a felesleges zsiradékot, de egy kis olajat hagyjuk a jénai tálban.

Ezután szórjunk egy kis lisztet a tálba, majd tegyük a tűzre és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg. Tegyük vissza a húst a tálba, és a sütőben süssük kb. 2-2,5 órán keresztül. Ha megsült a marhahús, vegyük ki a tálból, tegyük egy nagyobb vágódeszkára, és takarjuk le, majd hagyjuk így 10-15 percig pihenni.

A jénaiban maradt zsiradékot öntsük át egy lábosba, adjuk hozzá az alaplevet, a bort, és forraljuk be, amíg sűrűsödni nem kezd, de adhatunk mell csiperkegombát is.

Végül szeleteljük fel a húst, és tálaljuk a mártással.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!