Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.

A tojásokat főzzük meg, majd tisztítsuk meg őket. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk és vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és a megmosott felvágott gombaszeleteket, majd fedő alatt összepároljuk. Ha a gomba már jó, vegyük le a fedőt és hagyjuk, a vizet elpárologni majd pirítsuk át.

A tojások végéről vágjunk le egy kisebb szeletet alulról és felülről épp csak annyit, hogy megálljanak, és hogy egy kiskanállal ki tudjuk emelni a sárgájukat. Az így kapott tojásfehérjét és sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd habosra kikeverjük, egy kevés majonézzel. Az így kapott krémet egy habnyomó zsák segítségével visszatöltjük a tojásokba.

Egy szép tálra kirakjuk a megmosott salátaleveleket, majd ráültetjük a tojásokat és a végén a majonézből vagy tejszínből készített mártással körbe locsoljuk.

Tálalás előtt érdemes a hűtőbe tenni pár órára.

Forrás: Receptbarlang.hu

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!