Különleges dekorációs megoldások dísznövényekkel!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Néha egy kis fantáziával különleges és egyedi dekorációt alkothatunk. Íme, néhány ötlet hogyan dobjuk fel otthonunkat növényekkel.

 

Egy szép formás zöld dísznövény a lakás része és kiegészítője is lehet, attól függ, hogyan helyezzük el otthonunkban.

Néha elég egy hozzáillő kaspó vagy virágtartó és máris mutatós szobadísz válik a legegyszerűbb növényből is. Aki még különlegesebb megoldás keres otthona díszítésére, íme néhány különleges és meghökkentő megoldás.

Páfrány a falon!

Ebben a lakásban a falon helyezték el a növényeket méghozzá nem mindennapi módon. A különböző páfrányokat hatalmas fa dobozokban helyezték el az otthon lakói, méghozzá függőlegesen. Ehhez kell némi odafigyelés és ötletesség, hogy a növény kapjon elég földet és a víz se folyjék ki a locsoláskor, de a látvány egyedülálló és lenyűgöző.

Sziklafalba épített növények!

Akinek a házában van egy ilyen gyönyörű medence, íme, a hozzá illő zöld dekoráció, a sziklafalba épített növények esete. Nincs is másra szükség, mint néhány mű sziklára, amelyeknek a tetejébe beültetünk pár futó növényt. Pazar látványt nyújtanak.

Növények farmerben!

Ha nincs otthon megfelelő virágtartó vagy kaspó, vegyük elő a régi megunt kopott farmert és máris kész az ötletes egyedi vagány dekoráció. A farmeres virágtartó a fiatalok és gyerekek szobájában is jól mutat.

Növények biciklin!

Ha már nem férünk el a sok növénytől, vegyük elő a régi kopott biciklit a padlásról, fessük át kedvünk szerint és a kertben máris kész az új virágtartó. A kosarakban helyezzünk el néhány szép zöld szobanövényt, így a lakásban igaz csak őszig, de máris több lesz a helyünk.


Néha egy kis fantáziával és ötletességek igazán különleges és egyedi dekorációt tudunk otthonukban készíteni pár növény és némi kiegészítő segítségével.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Rovarfogó kapotnyak a kertünkben!

Bár a kapotnyak neve igen érdekes maga a növény egy gyönyörű évelő dísznövény, amely mint rovarfogó is hatásos kertünkben!

Bővebben...

Ültessünk fehér here magot a fű közé!

A fehér here nagyon jó hatással van a gyepre, mert megköti a talajban nitrogént, ami a legfontosabb tápanyag a fűnek. Bővebben...

Emésztési betegségek ellen igyunk borsmenta teát!

A borsmenta ( Mentha piperita)hazánkban vadon nem nő ám kertünkben könnyedén termeszthetjük ezt a hasznos gyógynövényt, amelyből finom teát főzhetünk. Bővebben...

Orchidea átültetése

Tisztelt Orchidea szakértő! Tavaly kezdtem az orchideát megszeretni, féltem tőle. Nagyon bevált nálunk szeretik a helyüket. kérdésem: szerintem kicsi a cserép, mert már csak a gyökerük van benne és több szárról hajt gyönyörű virágzó hajtásokat. Bővebben...

Az árpa fogyasztása megszépít minket!

Egy hosszú téli időszak után szervezetünknek szüksége van vitaminokra, ásványi anyagokra, hogy szervezetünk megerősödjön. Ebben segítenek a magvak ezek közül az árpa fogyasztása.

Bővebben...

Hogyan vásároljunk citromfát?

Citromfát ma már egyre több helyen árusítanak ám nem mindegy hol és milyen növényt vásárolunk meg. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Kert hónapról hónapra

Kertészkedni egész évben lehet, de nézzük, melyik hónapban mit tudunk ültetni kertünkbe. Bővebben...

Indul a kertészeti szezon, íme a legfontosabb kerti munkák!

Véget ért a jól megérdemelt pihenés a kertészek számára, indul a tavaszi kerti szezon, irány a kert, kezdődhet a munka, ébresszük fel a természetet! A hosszú hideg és zord tél után a kertbarátok már alig várják hogy gumicsizmát és kesztyűt húzzanak, végre ismét a kertészkedés örömének hódoljanak.

Bővebben...

Íme, a tavaszi hóvirágmező lenyűgöző szépsége! Gyönyörű fotókkal!

A tavasz első és talán legszebb virága a hóvirág, amely a még élettelen egyhangú erdő talaján, mint valami hófehér szőnyeg terül el.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

A szamóca termesztése és ültetése

A tavasz legfinomabb és legízletesebb gyümölcse a finom szamóca (fragraria ananassa), amely erkélyen is könnyedén termeszthető.

Bővebben...

Tudta ön hogy a dió védi szívünket, és a magas várnyomás ellen is hatásos?

Számtalan udvar kertjében áll egy öreg vén diófa, amely igen nagy becsben van tartva, hiszen karácsonykor jól jön a finom csonthéjas termése a bejglibe és süteményekbe. Ám kevesen nézünk úgy a dióra, mint remek antioxidáns forrásra.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!