A karcsúsító tea az anyagcserét szabályozza, javítja a közérzetünket, és karcsún tartja testünket. Összetevői által gyorsítja a zsírégetést, valamint az emésztést.

Hozzávalók:

15 g kutyabengekéreg, 10 g füzike, 15 g moszat, 8 g mályvalevél, 15 g szeder, 15 g rezedalevél, 10 g csarab, 7 g csalánlevél, 3 g orbáncfű, 2 g cickafark.

A hozzávalókat jól keverjük össze, majd csészénként egy púpozott teáskanál keveréket forrázzunk le, és hagyjuk állni, fél percig. A kúra első részében elég napi egy csészével fogyasztani a teából, majd később emelhetjük az adagot, napi két csészére. Hat héten keresztül folytassuk, úgy hogy a kúra végén csökkentsük ismét egy adagra a tea mennyiségét.

Cikkünk megírásában Maria Treben Egészséges táplálkozás gyógynövényekkel című könyve segített, amely a Duna Kiadó gondozásában jelent meg.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!